Η ερευνα λεει οτι οι μπαμπαδες ειναι ΠΟΛΥ σημαντικοι VIDEO

Η έρευνα δείχνει γιατί οι μπαμπάδες είναι πολύ σημαντικοί για τα παιδιά - ΒΙΝΤΕΟ.


οι μπαμπάδες είναι πολύ σημαντικοί για τα παιδιά


Μια σειρά από έρευνες δείχνουν τα οφέλη που έχουν τα παιδιά που έχουν τον μπαμπά τους στη ζωή τους σε σύγκριση με τα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς πατέρα. 




Ο καθένας αναγνωρίζει ότι η αξία του πατέρα είναι μεγάλη. Υπάρχουν μια σειρά από έρευνες που το αποδεικνύουν αυτό και είναι αλήθεια. Το να μεγαλώνει ένα παιδί έχοντας τον πατέρα του στη ζωή του κάνει τη διαφορά. Δυστυχώς, τα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς πατέρα αυξάνονται όλο και περισσότερο. Στην Αμερική αυτή την τάση την αποκαλούν "ορφανή από μπαμπάδες Αμερική".

Την ίδια αυξητική τάση την συναντούμε και στην Ελλάδα με την αυξανόμενη τάση των διαζυγίων και την αύξηση των παιδιών που γεννιούνται από ανύπαντρες μητέρες, οι πιο πολλές από επιλογή τους. Ελπίζουμε ότι δεν θα φτάσουμε στο σημείο της Αμερικής για να μιλάμε για μια "ορφανή από μπαμπάδες Ελλάδα".   

Ορφανή από Μπαμπάδες Αμερική: Οι αριθμοί.


Αν δεν έχετε ακούσει τον όρο "ορφανή από μπαμπάδες Αμερική," ίσως να σοκαριστείτε. Εδώ είναι το γιατί: Σύμφωνα με τα στοιχεία της Απογραφής των ΗΠΑ για το 2010, περίπου το 1/3 των παιδιών στις ΗΠΑ ζουν σε σπίτια χωρίς τον πατέρα! Και ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί. Στην ίδια έκθεση, φαίνεται ότι σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των παιδιών που γεννήθηκαν το 2010 γεννιούνται από ανύπαντρες μητέρες.

Τα μειονεκτήματα της "ορφανής από μπαμπάδες Αμερικής".


Μερικοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν είναι τόσο κακό πράγμα να έχουμε τόσες πολλές ανύπαντρες μητέρες. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι, οι ανύπαντρες μητέρες είναι ικανές και έχουν δείξει ότι μπορούν να αναθρέψουν τα παιδιά μόνες τους. Αλλά ενώ οι ανύπαντρες μητέρες είναι ικανές και ισχυρή, η αλήθεια είναι ότι οι μπαμπάδες έχουν μια θετική επίδραση στα παιδιά που οι μητέρες απλά δεν μπορούν να την αντικαταστήσουν. Στην πραγματικότητα, τα παιδιά που μεγαλώνουν σε σπίτια χωρίς τον πατέρα, βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο για ορισμένα πράγματα από τα παιδιά που μεγαλώνουν σε σπίτια με την παρουσία του πατέρα.

Για παράδειγμα, στο βιβλίο, "Why Fathers Count" από τον Sean Brotherson και Joseph White, οι συγγραφείς στην λεπτομερειακή τους έρευνα αποδεικνύουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς την παρουσία του πατέρα, είναι πολύ πιο πιθανό να ζουν σε συνθήκες φτώχειας και, επίσης, είναι εξαρτώμενα σε κάποια μορφή δημόσιας βοήθειας (ιδρύματα, κρατικά επιδόματα κλπ). 
Αυτά τα παιδιά είναι επίσης πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο, να επιδοθούν σε επισφαλείς σεξουαλικές πρακτικές (ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, εκτρώσεις κλπ), είναι πιο πιθανό να κάνουν κατάχρηση φαρμάκων, ναρκωτικών ή αλκοόλ και επίσης έχουν χειρότερη έκβαση της υγείας, όπως η παχυσαρκία. Τα παιδιά που μεγάλωσαν σε σπίτια χωρίς την παρουσία του πατέρα είχαν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν κακοποίηση, ενδοοικογενειακή βία και να φυλακιστούν για παραβατική συμπεριφορά.

Το όφελος των Παιδιών που μεγαλώνουν με την παρουσία του Πατέρα.


Ωστόσο, τα παιδιά που μεγάλωσαν με τους μπαμπάδες στη ζωή τους έχουν αποδειχθεί ότι έχουν πολλά θετικά αποτελέσματα. Τα παιδιά που μεγαλώνουν με την παρουσία του πατέρα τους έχουν λιγότερα περιστατικά κατάθλιψης, βρίσκονται σε λιγότερο κίνδυνο για διατροφικές διαταραχές, έχουν καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες, υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο και υψηλότερο μέτρο αυτοεκτίμησης. Αυτά τα παιδιά που είχαν τους μπαμπάδες τους είχαν επίσης δείξει υψηλότερους βαθμούς σε ορισμένα αναπτυξιακά ορόσημα. Τέλος, τα παιδιά που μεγάλωσαν με τους μπαμπάδες τους στο σπίτι τους, φάνηκε να έχουν ισχυρότερη ταυτότητα του φύλου σε σχέση με τα παιδιά που μεγάλωσαν με την απουσία του πατέρα τους.

Έτσι, ας αναρωτηθούμε για το μέλλον των παιδιών μας στην Ελλάδα, με την συνήθη δικαστική πρακτική στην επιμέλεια των παιδιών και τον αποκλεισμό των μπαμπάδων από την ανατροφή των παιδιών τους. Είμαστε πολύ κοντά στο σημείο να γίνουμε και εμείς μια "ορφανή από μπαμπάδες Ελλάδα". 


Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε την αξία που έχει ο πατέρας στη ζωή ενός παιδιού.



0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.